Wie zijn we?

 

“ Het vroedvrouwenteam Vol Verwachting bestaat uit vier enthousiaste vroedvrouwen namelijk Ilse, Gioia, Valérie en Sara. We leerden elkaar enkele jaren geleden kennen op de materniteit in het UZ Leuven Gasthuisberg. Omdat elke zwangerschap en kraamperiode uniek is, vinden we een persoonlijke aanpak zeer belangrijk. We kijken er dan ook vol verwachtig naar uit om samen met jullie een mooi verhaal te schrijven. “

 

Ik ben Ilse , vroedvrouw, lactatiekundige en draagonsultente. Maar mijn hoofdberoep is mama en echtgenote zijn. Ik heb 3 fantastische kinderen en een lieve man. In 2009 studeerde ik af en mocht ik meteen aan de slag op de kraamafdeling van het Uz Leuven. In 2013 werd ik uitgedaagd om de fysiologie een beetje te verlaten en daalde ik een verdieping af om zo vooral de zorg op te nemen van mama’s bij wie een pathologie werd vastgesteld voor, tijdens of kort na de bevalling. Nog een paar jaar later, in het najaar van 2018, werd ik opnieuw op een andere eenheid ingezet en kwam zo terecht op de afdeling observatie zwangere. Hier zorg ik vooral voor zwangere met problemen maar ook voor de ouders wiens kindje overlijdt tijdens of kort na de geboorte. Dit is emotioneel niet altijd gemakkelijk maar heeft me meer leren relativeren.

Door zelf te bevallen, borstvoeding te geven en mama te worden kwam ik erachter dat de zorg na het verblijf in het ziekenhuis niet stopt. Daarom besliste ik 1 jaar na de geboorte van onze eerste dochter de stap naar thuiszorg te zetten. In die tijd kruiste er vele gezinnen mijn pad. Ik geniet er oprecht van om ouders te zien groeien in hun ouderschap.
Het is vooral de combinatie van het werk in het ziekenhuis en in de thuiszorg die me veel voldoening geven.

Ilse

Ik ben Gioia, vroedvrouw, lactatiekundige en draagconsulente.
Ik heb een niet zo vaak voorkomende Italiaanse naam met een mooie betekenis namelijk ‘vreugde’, toepasselijk in ons beroep.

In 2011 startte ik als kersverse vroedvrouw in het UZ Leuven op de kraamafdeling. Al snel ondervond ik dat het niet voldoende was om nieuwe ouders alleen de eerste dagen in het ziekenhuis te begeleiden. Daarom startte ik in 2016 als zelfstandige vroedvrouw.
In 2018 werd ik zelf mama van een zoontje Noah en besefte ik meer dan ooit hoe belangrijk de begeleiding de eerste weken en maanden na een geboorte is.
Na de geboorte van Noah besloot ik ook dat het tijd was om het ziekenhuis te verlaten en me enkel toe te spitsen op het werk als zelfstandige vroedvrouw. Want zeg nu zelf: Wat is er mooier dan van dichtbij nieuw leven te begeleiden en te mogen delen in de vreugde van (nieuwe) ouders?

Gioia

Ik ben Valerie, vroedvrouw en draagconsulente. In 2011 startte ik als vroedvrouw op de afdeling materniteit in het Universitair ziekenhuis van Leuven. Na 6 jaar vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging, vandaag ben ik docent Vroedkunde aan de Hogeschool PXL. Hiernaast koos ik ervoor om als zelfstandige vroedvrouw aan de slag te gaan omdat ik de praktijk niet kon missen. Na de geboorte van mijn zoontje Léopold (2019) en dochter Charline (2021) realiseerde ik mij des te meer hoe belangrijk begeleiding tijdens de zwangerschap en in de eerste weken en maanden na de geboorte is. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om te kunnen delen in  jullie vreugde als toekomstige en kersverse ouders. Want deze momenten maken dit beroep tot het mooiste van de wereld.

Valerie

Ik ben Sara, Sinds 2012 ben ik afgestudeerd als vroedvrouw aan de Katholieke Hogeschool Limburg. Ik ben begonnen op de materniteit van het Universitair Ziekenhuis Leuven, waar ik 5,5 jaar werkzaam was. In 2014 behaalde ik tevens mijn diploma als Lactatiekundige. Na de geboorte van onze eerste dochter (2017) Leonie was het tijd voor een nieuwe uitdaging en heb ik de overstap naar Kind & Gezin gemaakt waar ik intussen 3 jaar werk. In september 2020 werd ik voor de tweede keer mama van Anna. Het is van in het begin mijn droom geweest om als zelfstandige vroedvrouw te werken en het is dan ook blijven kriebelen. Voor mij is vroedvrouw het mooiste beroep dat er is. Ik kijk dan ook vol verwachting uit om aanstaande ouders te ondersteunen en begeleiden.

Sara

Wij kijken er vol verwachting naar uit om samen met jullie op weg te gaan.

 

 

 

TOP